Τεστ αριθμητικού και λογικού συλλογισμού.
1. Δίνονται τα παρακάτω δεδομένα. Ο Ζήνωνας έχει το ίδιο ύψος με τη Θέκλα Ο Ηρακλής είναι πιο ψηλός από το Ζήνωνα Ο Ερρίκος είναι πιο ψηλός από τον Αρτέμη Ο Αρτέμης είναι πιο ψηλός από τη Δήμητρα και το Γιώργο Η Βάσω είναι πιο κοντή από το Γιώργο. Ποια από τις πιο κάτω προτάσεις είναι σίγουρα λάθος;

 

2. Οι ακόλουθες τέσσερις προτάσεις είναι γραμμένες σε μια κάρτα:

• Σε αυτή την κάρτα ακριβώς μια πρόταση είναι λάθος
• Σε αυτή την κάρτα ακριβώς δύο προτάσεις είναι λάθος
• Σε αυτή την κάρτα ακριβώς τρεις προτάσεις είναι λάθος
• Σε αυτή την κάρτα ακριβώς τέσσερις προτάσεις είναι λάθος

Γνωρίζουμε ότι κάθε πρόταση στην κάρτα μπορεί να είναι σωστή ή λάθος
Μεταξύ αυτών ο αριθμός των λανθασμένων προτάσεων ισούται:

3. Έξι μαθητές Γυμνασίου ο Κώστας, η Λουκία, η Μαρία, ο Νίκος, ο Ξενάκης και ο Όμηρος έχουν πάρει το ενδεικτικό βαθμολογίας του Α΄ τετραμήνου, στο μάθημα των Μαθηματικών που βαθμολογείται στην κλίμακα Α, Β, Γ, Δ και Ε με ψηλότερη βαθμολογία το Α και χαμηλότερη το Ε. Δίνονται οι παρακάτω πληροφορίες:

• Δύο ακριβώς μαθητές πήραν Β
• Ένας μαθητής πήρε Γ
• Ένας μαθητής πήρε Δ
• Ούτε ο Κώστας, ούτε η Μαρία πήραν Β
• Η Λουκία έχει τη χαμηλότερη βαθμολογία από όλους τους άλλους

Ποια από τις παρακάτω δηλώσεις δεν μπορεί να είναι πάντοτε αληθής;

4. Ένας φοιτητής στις πτυχιακές του εξετάσεις παρακάθισε σε αριθμό μαθημάτων με μέγιστη βαθμολογία για το καθένα 100 βαθμούς. Μετά που έδωσε και το τελευταίο μάθημα ο φοιτητής συνειδητοποίησε ότι εάν είχε πάρει 97 βαθμούς στο τελευταίο μάθημα, η μέση βαθμολογία για όλα τα μαθήματα που παρακάθισε θα ήταν 90, και ότι, εάν είχε πάρει 73, η μέση βαθμολογία θα ήταν 87. Σε πόσα μαθήματα έχει παρακαθίσει ο φοιτητής στις πτυχιακές του εξετάσεις;

20. Ποιο είναι το αντιθετού του: "ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ"; Η απάντησή αποτελείται από 5 λέξεις, συμπληρώστε με κεφαλαία ελληνικά.

 

Ακολουθεί το τεστ αριθμητικού και λογικού συλλογισμού και με τις υπόλοιπες ερωτήσεις.

 

Καθένας έχει τη προσωπική του βαθμολογία. Κερδίζεται έναν πόντο για κάθε σωστή απάντηση σε κάποιο τεστ νοημοσύνης ή τεστ λογικής. Οι πόντοι που αντιστοιχούν σε αυτό το τεστ λογικής είναι 30 (καταμετριούνται μόνο την πρώτη φορά εκτέλεσης του τεστ). Μπορείτε να επαναλάβετε το τεστ μετά απο 48 ώρες. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα που έχετε πετύχει πηγαίνοντας στο προφίλ σας και στατιστικά στοιχεία των γρίφων/προβλημάτων λογικής εδώ.

 

Δείτε ακόμη: