Δωρεάν Τεστ λογικού και αριθμητικού συλλογισμού

Γρίφοι και Προβλήματα Λογικής - Ασκήσεις ευφυΐας για την αύξηση της λογικής κρίσης.

Αυτό το τεστ λογικού και αριθμητικού συλλογισμού περιλαμβάνει 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και δεν έχετε κάποιο χρονικό περιορισμό για την εκτέλεσή του. Ακολουθούν κάποιες ενδεικτικές ερωτήσεις:

- Μερικά παιδιά, που είναι αριθμημένα με τους αριθμούς 1, 2, 3, κλπ, στέκονται σε κύκλο σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Το παιδί με τον αριθμό 8 στέκεται ακριβώς απέναντι από το παιδί με τον αριθμό 23. Το πλήθος των παιδιών είναι:

- Ο επόμενος αριθμός της ακολουθίας 37, 50, 65, 82, ... είναι:

- Αν Χ είναι ο αριθμός των ημερών από τις 15 Νοεμβρίου 2007 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2008 συμπεριλαμβανομένων και Υ είναι ο αριθμός των ημερών από τις 15 Ιανουαρίου 2008 μέχρι τις 15 Μαρτίου 2008 συμπεριλαμβανομένων, ποια από τις πιο κάτω προτάσεις είναι ορθή:

- Δίνεται η πιο κάτω ακολουθία: αααα, βδωβ, γηαγ, δκωδ, ... Στη συνέχεια ακολουθεί:

- Η μητέρα του Γιάννη του έστειλε ένα ποσό χρημάτων για τα γενέθλιά του. Ο Γιάννης ξόδεψε ολόκληρο το ποσό σε πέντε καταστήματα. Σε κάθε κατάστημα ξόδευε μια λίρα περισσότερο από τα μισά που κρατούσε πριν μπει στο κατάστημα. Το ποσό που του έστειλε η μητέρα του ήταν :

- Μία εταιρία ταξί, για εσωτερικούς λόγους συμβολίζει κάθε ταξιτζή με τον οποίο συνεργάζεται με ένα διαφορετικό αριθμό. Έχει βγει το ημερήσιο πρόγραμμα των διαδρομών της εταιρίας το οποίο παρουσιάζεται στη σειρά που ακολουθεί. 9 3 3 4 5 6 6 6 7 2 2 3 3 4 4 5 7 8. Ισχύουν τα πιο κάτω:... κάθε ένας από τους αριθμούς 2 έως το 9 συμβολίζει ένα μόνο ταξιτζή από τους οκτώ, των οποίων τα ονόματα είναι: Αντώνης, Ευθύμιος, Ηλίας, Γιώργος, Ορέστης, Μιχάλης, Σωτήρης, Τάσος, • αν κάποιος αριθμός εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές, τότε συμβολίζει κάθε φορά τον ίδιο ταξιτζή και δηλώνει μια διαδρομή που θα πρέπει να κάνει μέσα στην ημέρα, • ο Τάσος και ο Γιώργος θα κάνουν ακριβώς τρεις διαδρομές ο καθένας, • ο Ηλίας και ο Αντώνης θα κάνουν ακριβώς δύο διαδρομές ο καθένας, • ο Ευθύμιος θα κάνει ακριβώς 4 διαδρομές. Αν το 2 συμβολίζει το Μιχάλη και το 7 τον Αντώνη, τότε το 5 θα πρέπει να συμβολίζει...

 

Ακολουθεί το τεστ αριθμητικού και λογικού συλλογισμού και με τις υπόλοιπες ερωτήσεις. 

 

Διαβάστε ακόμη: