Γρίφοι / Τεστ Λογικής - ποια ημερομηνία γεννήθηκε;

Γεννήθηκε ένα άρτιο έτος του 20ού αιώνα, πολλαπλάσιο ενός πρώτου αριθμού μεγαλύτερου του 100 και μικρότερου του 150. Δεν έζησε ποτέ όσο ζούσε ο Αϊνστάιν.

Ο αριθμός των γραμμάτων του μήνα που γεννήθηκε στα Αγγλικά είναι πρώτος.

Αν αφαιρέσετε 1 απ’ την ημέρα του μήνα γέννησής του θα πάρετε έναν αριθμό πρώτο, απ’ τον οποίο αν αφαιρέσετε x και μετά πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα με το ίδιο x, θα βρείτε τις ημέρες που έχει ο μήνας που γεννήθηκε· το x είναι περιττός πρώτος, και διαιρέτης του έτους γέννησής του.

Αν η σωστή απάντηση ήταν: 5 Δεκέμβρη του 1960, ο τρόπος που θα δίνατε την απάντησή σας σε αυτό το τεστ λογικής είναι: 19601205 (ΧΧΧΧΜΜΗΗ), δηλαδή πρώτα η χρονολογία (4ψηφία) και ακολουθουν -χωρίς κενό- ο μήνας (2 ψηφία) και η ημέρα (2 ψηφία). 

 

 

Καθένας έχει τη προσωπική του βαθμολογία. Κερδίζεται έναν πόντο για κάθε σωστή απάντηση σε κάποιο τεστ νοημοσύνης ή τεστ λογικής. Οι πόντοι που αντιστοιχούν σε αυτό το ερώτημα είναι 15 (καταμετριούνται μόνο την πρώτη φορά εκτέλεσης του τεστ). Μπορείτε να επαναλάβετε το τεστ μετά απο 48 ώρες. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα που έχετε πετύχει πηγαίνοντας στο προφίλ σας και στατιστικά στοιχεία των γρίφων/προβλημάτων λογικής εδώ.

 

Δείτε ακόμη: