Προβλήματα Λογικής Το πέρασμα της γέφυρας #2

Έξι φίλοι θέλουν να διασχίσουν μία γέφυρα στο σκοτάδι. Ο Α περνάει την γέφυρα σε 1 λεπτό. O Β περνάει την γέφυρα σε 2 λεπτά. O Γ περνάει την γέφυρα σε 4 λεπτά. O Δ περνάει την γέφυρα σε 6 λεπτά. Ο E σε 8 λεπτά και ο ΣΤ σε 12 λεπτά. Η γέφυρα αντέχει το βάρος μόνο δύο εξ αυτών και όταν περνάνε δύο μαζί, είναι αναγκασμένοι να περάσουν στον χρόνο του πιο αργού. Έχουν μαζί τους έναν φακό που είναι απαραίτητος για να τη διασχίσουν, γι' αυτό κάθε φορά πρέπει κάποιος να τον επιστρέφει.

 

Η ερώτηση είναι: Ποιος είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να περάσουν και οι έξι απέναντι;

Καθένας έχει τη προσωπική του βαθμολογία. Κερδίζεται έναν πόντο για κάθε σωστή απάντηση σε κάποιο τεστ νοημοσύνης ή τεστ λογικής. Οι πόντοι που αντιστοιχούν σε αυτό το ερώτημα είναι 7 (καταμετριούνται μόνο την πρώτη φορά εκτέλεσης του τεστ). Μπορείτε να επαναλάβετε το τεστ μετά απο 48 ώρες. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα που έχετε πετύχει πηγαίνοντας στο προφίλ σας και στατιστικά στοιχεία των γρίφων/προβλημάτων λογικής εδώ.

Αν θέλετε να εκτελέσετε κάποιο τεστ IQ χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμό, μπορείτε να κάνετε το: Iq Test #16 (Raven, >127 IQ, 60 ερωτ, 30 λεπτά) ή και το Raven Iq Test #4 (30 ερωτ, 30 λεπτά). Ενώ αν θέλετε να εκτελέσετε κάποιο γρίφο/πρόβλημα λογικής, μπορείτε να εκτελέσετε το: #13 - Ποιο τετράγωνο συμπληρώνει λογικά την ακολουθία; ή και το #10 - Έξι ερωτήματα λογικής με σχήματα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργείστε έναν λογαριασμό για να συνεχίσετε. 

Δείτε ακόμη: