Ασκήσεις ευφυΐας για την αύξηση της λογικής κρίσης. Στα παρακάτω τεστ αυτό που έχει σημασία δεν είναι αποκλειστικά η εύρεση της σωστής απάντησης, αλλά είναι η αλλαγή, η προσαρμοστικότητα και η χρήση της πλαστικότητας του εγκεφάλου, διότι έτσι δημιουργούνται συνεχώς νέες συνάψεις μεταξύ των νευρώνων και αυξάνουμε την πολυπλοκότητα του εγκεφάλου μας. Πριν μερικά χρόνια θεωρούσαμε ότι το νευρωνικό σύστημα είναι αρκετά σταθερό. Πλέον η σύγχρονη επιστήμη απέδειξε ότι όταν ο εγκέφαλος δέχεται ερεθίσματα τα οποία είναι γνωστικά, τότε μέσα του αναπτύσσει δομές τις οποίες δεν θα είχε. Το νευρωνικό σύστημα αναπτύσσεται πάρα πολύ και τροποποιείται ανάλογα με τα προβλήματα που λύνει.

 
Τεστ συλλογιστικής και λογικής.1. Ο Ανδρέας γεννήθηκε το 1985. Η αδελφή του η Μαρία το 1991 είχε τα διπλάσιά του χρόνια. Η διαφορά των ηλικιών τους είναι... 2. Ο Μιχάλης και ο Ανδρέας διένυσαν, βαδίζοντας, την ίδια απόσταση. Κάθε τρία βήματα του Ανδρέα, αντιστοιχούσαν σε τέσσερα βήματα του Μιχάλη. Αν το κάθε βήμα του Μιχάλη ήταν ίσο με μισό μέτρο (m), τότε η απόσταση που διένυσε ο Ανδρέας, κάνοντας 24 βήματα, ήταν... 3. Ένα ψηφιακό ρολόι έπαθε βλάβη κατά τη χρονική στιγμή που έδειχνε 12 το μεσημέρι. Η βλάβη αυτή το έκανε να χάνει 20 δευτερόλεπτα την ώρα. Το ρολόι τώρα δείχνει 3:13΄ 55΄΄ μ.μ. της ίδιας ημέρας. Η πραγματική ώρα είναι... 4. Μια ομάδα καλαθόσφαιρας έχει αγωνισθεί στα 2 των παιχνιδιών του πρωταθλήματος και μέχρι ώρα έχει πετύχει 17 νίκες και 3 ήττες. Για να κερδίσει η ομάδα το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίσει τα 3/4 όλων των αγώνων του...

#15 - Τεστ συλλογιστικής - Απαντήστε στις 10 ερωτήσεις

Τεστ λογικής και επαγωγικού συλλογισμού Wason. Τεστ λογικής και επαγωγικού συλλογισμού. Βλέπετε μια σειρά από τέσσερις κάρτες. Κάθε μία από αυτές έχει έναν αριθμό στην μία πλευρά και γράμμα στην άλλη πλευρά. Κανόνας: Αν μια κάρτα έχει φωνήεν στην μία πλευρά, τότε πρέπει να έχει ζυγό αριθμό στην άλλη πλευρά. Ερώτηση: Ποια/ες κάρτα/ες πρέπει να αναποδογυριστούν, ώστε να προσδιοριστεί αν ο παραπάνω κανόνας έχει παραβιαστεί στις συγκεκριμένες κάρτες;  

#14 - Ποιες κάρτες πρέπει να αναποδογυριστούν;

Τεστ λογικής κρίσης - Προβλήματα λογικής κρίσης. Σε κάθε ερώτημα δίνονται 3 τετράγωνα 3x3. Καλείστε να βρείτε ποιο τετράγωνο από τα A, B, C, ή D συμπληρώνει λογικά την ακολουθία των τετραγώνων. Σε κάθε τετράγωνο, τα μπλε κουτάκια κινούνται βάση μιας λογικής που πρέπει να βρείτε. Η δυσκολία αυξάνει προοδευτικά. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός, ακριβώς γιατί δεν μας ενδιαφέρει τόσο το σκορ, όσο η μεθοδολογία της σκέψης. Ακολουθούν δύο λυμένα παραδείγματα προκειμένου να καταλάβετε τη λογική του τεστ, πρωτού προχωρήσετε στην εκτέλεσή του.    Παραδείγματα: 

#13 - Ποιο τετράγωνο συμπληρώνει λογικά την ακολουθία;

Γρίφοι και Προβλήματα Λογικής τεστ Ποιος αριθμός συμπληρώνει λογικά τις ακολουθίες ή πρέπει να τοποθετηθεί στο κενό; 7 προβλήματα λογικής χωρίς χρόνο.  

#12 - Ποιος αριθμός συμπληρώνει λογικά τις ακολουθίες;

Γρίφοι / Τεστ Λογικής - ποια ημερομηνία γεννήθηκε; Γεννήθηκε ένα άρτιο έτος του 20ού αιώνα, πολλαπλάσιο ενός πρώτου αριθμού μεγαλύτερου του 100 και μικρότερου του 150. Δεν έζησε ποτέ όσο ζούσε ο Αϊνστάιν. Ο αριθμός των γραμμάτων του μήνα που γεννήθηκε στα Αγγλικά είναι πρώτος. Αν αφαιρέσετε 1 απ’ την ημέρα του μήνα γέννησής του θα πάρετε έναν αριθμό πρώτο, απ’ τον οποίο αν αφαιρέσετε x και μετά πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα με το ίδιο x, θα βρείτε τις ημέρες που έχει ο μήνας που γεννήθηκε· το x είναι περιττός πρώτος, και διαιρέτης του έτους γέννησής του. Αν η σωστή απάντηση ήταν: 5 Δεκέμβρη του 1960, ο τρόπος που θα δίνατε την απάντησή σας σε αυτό το τεστ λογικής είναι: 19601205 (ΧΧΧΧΜΜΗΗ), δηλαδή πρώτα η χρονολογία (4ψηφία) και ακολουθουν -χωρίς κενό- ο μήνας (2 ψηφία) και η ημέρα (2 ψηφία). 

#11 - Ποια ημερομηνία γεννήθηκε;

Αναπτύξτε τη λογική - τεστ iq δωρεαν ελληνικα Τεστ λογικης σκεψης / Προβληματα λογικης σκεψης. Καλείστε να απαντήσετε σε έξι ερωτήματα λογικής με σχήματα. Ο χρόνος του τεστ είναι 6 λεπτά. Στο αριστερό σχήμα βλέπετε ήδη το πρώτο ερώτημα του τεστ.

#10 - Έξι ερωτήματα λογικής με σχήματα

Γρίφοι και Προβλήματα Λογικής - Οι δέκα προτάσεις ποιες αληθείς ποιες ψευδείς Οι δέκα προτάσεις Έχουμε τις παρακάτω δέκα προτάσεις. Ποιες από αυτές είναι αληθείς και ποιες ψευδείς; 1) Μία µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδής.2) Δύο µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.3) Τρεις µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.4) Τέσσερις µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.5) Πέντε µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.6) Έξι µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.7) Επτά µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.8) Οκτώ µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.9) Εννέα µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.10) Δέκα από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.

#9 - Οι δέκα προτάσεις (ποιες αληθείς/ποιες ψευδείς;)