Ασκήσεις ευφυΐας για την αύξηση της λογικής κρίσης. Στα παρακάτω τεστ αυτό που έχει σημασία δεν είναι αποκλειστικά η εύρεση της σωστής απάντησης, αλλά είναι η αλλαγή, η προσαρμοστικότητα και η χρήση της πλαστικότητας του εγκεφάλου, διότι έτσι δημιουργούνται συνεχώς νέες συνάψεις μεταξύ των νευρώνων και αυξάνουμε την πολυπλοκότητα του εγκεφάλου μας. Πριν μερικά χρόνια θεωρούσαμε ότι το νευρωνικό σύστημα είναι αρκετά σταθερό. Πλέον η σύγχρονη επιστήμη απέδειξε ότι όταν ο εγκέφαλος δέχεται ερεθίσματα τα οποία είναι γνωστικά, τότε μέσα του αναπτύσσει δομές τις οποίες δεν θα είχε. Το νευρωνικό σύστημα αναπτύσσεται πάρα πολύ και τροποποιείται ανάλογα με τα προβλήματα που λύνει.

 
Τεστ λογικής κρίσης - Προβλήματα λογικής κρίσης. Σε κάθε ερώτημα δίνονται 3 τετράγωνα 3x3. Καλείστε να βρείτε ποιο τετράγωνο από τα A, B, C, ή D συμπληρώνει λογικά την ακολουθία των τετραγώνων. Σε κάθε τετράγωνο, τα μπλε κουτάκια κινούνται βάση μιας λογικής που πρέπει να βρείτε. Η δυσκολία αυξάνει προοδευτικά. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός, ακριβώς γιατί δεν μας ενδιαφέρει τόσο το σκορ, όσο η μεθοδολογία της σκέψης. Ακολουθούν δύο λυμένα παραδείγματα προκειμένου να καταλάβετε τη λογική του τεστ, πρωτού προχωρήσετε στην εκτέλεσή του.    Παραδείγματα: 

#13 - Ποιο τετράγωνο συμπληρώνει λογικά την ακολουθία;

Γρίφοι και Προβλήματα Λογικής τεστ Ποιος αριθμός συμπληρώνει λογικά τις ακολουθίες ή πρέπει να τοποθετηθεί στο κενό; 7 προβλήματα λογικής χωρίς χρόνο.  

#12 - Ποιος αριθμός συμπληρώνει λογικά τις ακολουθίες;

Γρίφοι / Τεστ Λογικής - ποια ημερομηνία γεννήθηκε; Γεννήθηκε ένα άρτιο έτος του 20ού αιώνα, πολλαπλάσιο ενός πρώτου αριθμού μεγαλύτερου του 100 και μικρότερου του 150. Δεν έζησε ποτέ όσο ζούσε ο Αϊνστάιν. Ο αριθμός των γραμμάτων του μήνα που γεννήθηκε στα Αγγλικά είναι πρώτος. Αν αφαιρέσετε 1 απ’ την ημέρα του μήνα γέννησής του θα πάρετε έναν αριθμό πρώτο, απ’ τον οποίο αν αφαιρέσετε x και μετά πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα με το ίδιο x, θα βρείτε τις ημέρες που έχει ο μήνας που γεννήθηκε· το x είναι περιττός πρώτος, και διαιρέτης του έτους γέννησής του. Αν η σωστή απάντηση ήταν: 5 Δεκέμβρη του 1960, ο τρόπος που θα δίνατε την απάντησή σας σε αυτό το τεστ λογικής είναι: 19601205 (ΧΧΧΧΜΜΗΗ), δηλαδή πρώτα η χρονολογία (4ψηφία) και ακολουθουν -χωρίς κενό- ο μήνας (2 ψηφία) και η ημέρα (2 ψηφία). 

#11 - Ποια ημερομηνία γεννήθηκε;

Αναπτύξτε τη λογική - τεστ iq δωρεαν ελληνικα Τεστ λογικης σκεψης / Προβληματα λογικης σκεψης. Καλείστε να απαντήσετε σε έξι ερωτήματα λογικής με σχήματα. Ο χρόνος του τεστ είναι 6 λεπτά. Στο αριστερό σχήμα βλέπετε ήδη το πρώτο ερώτημα του τεστ.

#10 - Έξι ερωτήματα λογικής με σχήματα

Γρίφοι και Προβλήματα Λογικής - Οι δέκα προτάσεις ποιες αληθείς ποιες ψευδείς Οι δέκα προτάσεις Έχουμε τις παρακάτω δέκα προτάσεις. Ποιες από αυτές είναι αληθείς και ποιες ψευδείς; 1) Μία µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδής.2) Δύο µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.3) Τρεις µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.4) Τέσσερις µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.5) Πέντε µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.6) Έξι µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.7) Επτά µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.8) Οκτώ µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.9) Εννέα µόνο από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.10) Δέκα από αυτές τις προτάσεις είναι ψευδείς.

#9 - Οι δέκα προτάσεις (ποιες αληθείς/ποιες ψευδείς;)

Γρίφος και Προβλήματα Λογικής - Βρείτε τα ψηφία του δεκαψήφιου αριθμού Όπως παρατηρείτε στην εικόνα πρέπει να βρείτε έναν δεκαψήφιο αριθμό ώστε το ψηφίο στην πρώτη θέση να δείχνει τον συνολικό αριθμό των μηδενικών του αριθμού, το ψηφίο στη θέση με την ένδειξη 1 να δείχνει τον συνολικό αριθμό των 1 και ούτω καθεξής, μέχρι την τελευταία θέση, το ψηφίο της οποίας πρέπει να δείχνει τον συνολικό αριθμό των 9 στον αριθμό. Η απάντηση είναι μοναδική.

#8 - Βρείτε τα ψηφία του δεκαψήφιου αριθμού

Γρίφοι και Προβλήματα Λογικής - Σε μια παράξενη χώρα. Σε μια παράξενη χώρα, οι κάτοικοί της χρησιμοποιούν το δεκαδικό σύστημα αρίθμησης, αποδίδοντας την ίδια έννοια στα σύμβολα +, * και =, αλλά τα ψηφία 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 χρησιμοποιούνται με διαφορετική σειρά από ότι συνήθως. Πιο συγκεκριμένα, το σύμβολο καθενός από τα ψηφία διαφέρει από το συνηθισμένο. Πιο κάτω φαίνονται μερικές σωστές πράξεις στο αριθμητικό σύστημα της παράξενης χώρας, που κατά σύμπτωση ισχύουν και στο δικό μας σύστημα: 4*7=285*7=354*6=241+4+6+7+7=25 Αν οι κάτοικοι αυτής της χώρας έγραφαν 2x302, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού;

#7 - Σε μια παράξενη χώρα

Γρίφοι / Προβλήματα Λογικής - Δύο φυλές οι Μπινγκ και οι Μπανγκ Φτάνει κάποιος σε ένα απομονωμένο νησί. Στο νησί ζούνε 2 φυλές, οι Μπινγκ και οι Μπανγκ. Επειδή δεν τα πήγαιναν καλά με τους τουρίστες, οι 2 φυλές είχαν συμφωνήσει τα εξής: οι Μπινγκ έλεγαν ψέματα τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ τις υπόλοιπες έλεγαν αλήθεια. Οι Μπανγκ έλεγαν ψέματα την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ τις υπόλοιπες έλεγαν αλήθεια. Την πρώτη μέρα ο τουρίστας συνάντησε δυο ιθαγενείς διαφορετικών φυλών που του είπαν:A: Λέω ψέματα την Κυριακή. Λέω ψέματα την Τρίτη.Β: Θα πω ξανα ψέματα μεθαύριο. Ποιός ήταν Μπινγκ, ποιος ήταν Μπανγκ και τη μέρα ήταν?

#6 - Δύο φυλές σε ένα απομονωμένο νησί