Παίξτε γκο go δωρεάν δύο ημισφαίρια εγκεφάλου

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι παίζοντας γκο/go χρησιμοποιούνται και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι με την ενασχόλησή σας με το Go, ενεργοποιούνται ταυτόχρονα το δημιουργικό και το λογικό μέρος του εγκεφάλου και δημιουργούνται ισχυρότερες συνδέσεις μεταξύ των δύο ημισφαιρίων, ότι πιο ιδανικό για την προπόνηση του εγκεφάλου!

Το γκο είναι ένα στρατηγικό επιτραπέζιο παιχνίδι που ξεκίνησε από την Κίνα. Οι δυο παίκτες, άσπρος και μαύρος, προσθέτουν εναλλάξ πέτρες στο γκομπάν (ταμπλό), περικυκλώνοντας μια περιοχή, φυλακίζοντας πέτρες του αντιπάλου και προστατεύοντας τις δικές τους πέτρες. Το Γκο παίζεται κυρίως στην Ανατολική Ασία (Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα κλπ.), και μέσω του διαδικτύου στον υπόλοιπο κόσμο. Οι κανόνες του Γκο είναι πολύ απλοί, αλλά η στρατηγική που ακολουθεί είναι περίπλοκη και θεωρείται ότι ξεπερνά σε βάθος άλλα παιχνίδια σαν το Σκάκι. Πρωταθλητές του Γκο δεν σταματούν να τελειοποιούν την στρατηγική τους. Από παλιά σύγκριναν το Γκο με τον πόλεμο. Στρατηγικές από την κινέζικη Τέχνη του πολέμου, χρησιμοποιούνται μερικές φορές στο Γκο. Σαν τους πολέμους, το Γκο τελειώνει όταν οι παίκτες συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν άλλες κινήσεις που να έχουν νόημα. Η τελική βαθμολογία αποτελείται από την περιοχή που ελέγχει ο κάθε παίκτης και τον αριθμό των πετρών που κατάφερε να φυλακίσει.

 

Το γκο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Όσοι παίζουν γκο, φαίνεται να αποκτούν μεγαλύτερη ικανότητα στη συγκέντρωση, στην επίλυση προβλημάτων, στην αναγνώριση μοτίβων, στη λογική σκέψη, στην ελαστικότητα, στην ισορροπία, στην υπομονή, στην φαντασία, στην πρόβλεψη, στον ανταγωνισμό και στο να μαθαίνουν να μοιράζονται. Το γκο επίσης βελτιώνει πολλές δεξιότητες απαραίτητες στα μαθηματικά, την επιστήμη και την μηχανική.

Κανόνες του Γκο / Go

 

 

Παίξτε δωρεάν το Γκο/Go

Για να ξεκινήσετε, πατήστε κλικ στο πράσινο κουμπί "Easy" ή στο πορτοκαλί "Hard" ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που θέλετε να αντιμετωπίσετε.

Στη λίστα (Top 10) με τα δέκα σημαντικότερα επιτεύγματα του 2016 βρίσκεται η θριαμβευτική νίκη στη Ν. Κορέα του υπολογιστή AlphaGo της DeepMind (θυγατρικής της Google) επί του Νο 2 στον κόσμο παίκτη του πολύ δύσκολου επιτραπέζιου παιγνιδιού Go, δείχνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο έξυπνη.

Διαβάστε ακόμη: