Περιπλάνηση στο εσωτερικό του Εγκεφάλου - Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο

Οι ομιλίες (σε video) της εκδήλωσης "Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο" της 18ης Μαρτίου 2017 στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Σκεφτήκατε ποτέ…… τι κρύβεται μέσα στο μυαλό μας; Θέλετε να μάθετε πως δημιουργούνται οι σκέψεις και τα συναισθήματα; Το Νευροχειρουργικό Ινστιτούτο Ιωαννίνων και η Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝΙ με τη βοήθεια του φορητού πλανητάριου - Planetarium On The Go σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του Εγκεφάλου. Θα στρέψουμε τα τηλεσκόπια προς την άλλη κατεύθυνση, όχι στους γαλαξίες αλλά στους ίδιους τους παρατηρητές των άστρων και θα σας ξεναγήσουμε στα άδυτα του ανθρώπινου Εγκεφάλου. Όλα αυτά δε θα ήταν δυνατά χωρίς την υποστήριξη από την Ακαδημία Νευροεπιστημών, το DANA Foundation και το FENS και τη συμμετοχή Νευροεπιστημόνων από όλη την Ελλάδα".

ΟΜΙΛΙΕΣ: «Περιπλάνηση στο εσωτερικό του Εγκεφάλου με τα μάτια των ειδικών»

  1. Γιατί εξερευνούμε τον εγκέφαλο (Τσάμης Κωνσταντίνος, MD, PhD, Στρατιωτικός Ιατρός, Νευρολόγος – Επιστ. Συνεργάτης ΝΧΙ)
  2. Η εξέλιξη του εγκεφάλου (Μαρκούλα Σοφία, MD, PhD, Νευρολόγος – Επιμελήτρια Α, Νευρολογική Κλινική ΠΓΝΙ)
  3. Εγκέφαλος: από την σκέψη στην πράξη (Τζόνσον Ελίζαμπεθ, Καθ. Ανατομίας – Εργαστήριο Ανατομίας, ΕΚΠΑ)
  4. Ο αγώνας για τη ρύθμιση των ισορροπιών στα κυκλώματα του εγκεφάλου (Κονιτσιώτης Σπυρίδων, Καθ. Νευρολογίας – Νευρολογική Κλινική ΠΓΝΙ)
  5. Ο ρόλος της Απεικόνισης στις Νευροεπιστήμες - Η αποκάλυψη των μυστικών του ανθρώπινου εγκεφάλου (Ξύδης Βασίλειος, Λέκτορας Ακτινολογίας – Ακτινολογικό Εργαστήριο ΠΓΝΙ)
  6. Από την ηδονή στην εξάρτηση: τα κυκλώματα ικανοποίησης του εγκεφάλου (Μπέλλος Στέφανος, Ψυχίατρος, MD, PhD – Επιστ. Συνεργάτης της Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΓΝΙ)
  7. Εγκέφαλος και Συμπεριφορά – Ποιος αποφασίζει τελικά? (Κωσταδήμα Βασιλική, Νευρολόγος, MD, PhD – Νευρολογική Κλινική ΠΓΝΙ)
  8. Μύθοι και αλήθειες για τον ανθρώπινο εγκέφαλο (Μυτιληναίος Δημήτριος, MD, PhD, Στρατιωτικός Ιατρός, Ιατροδικαστής – Kenhub)